Soorten internet - Alles in 1 pakket

Categorie:
Informatie

Als u op zoek bent naar internet voor thuis heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. Hiermee bedoelen we in dit geval niet dat u kunt kiezen voor een alles in 1 pakket of voor een los internet abonnement, maar meer het soort internet dat u kunt kiezen. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden hiervoor, te weten: kabel internet, ADSL internet, glasvezel internet en internet via de satelliet. Deze laatst genoemde wordt alleen door provider Canal Digitaal aangeboden.

Kabel internet

Internet via de kabel wordt aangeboden door een paar providers. Het gaat hier om de providers UPC en Ziggo. Internet via de kabel is zeer betrouwbaar, omdat de internet snelheid vrijwel altijd hoog ligt. Als u bijvoorbeeld internet afsluit met een maximale snelheid van 25 MB/s is het zeer waarschijnlijk dat de snelheid die u ook daadwerkelijk ervaart hier goed in de buurt bij zal komen. Dit omdat het signaal via de kabel wordt overgebracht en dus eigenlijk niet verzwakt en zeer constant is.

ADSL internet

ADSL internet is het internet dat door de overgebleven providers wordt aangeboden. Hierbij moet u dus onder andere denken aan providers als Online, Telfort en Tele2. Wat dan ook meteen opvalt is dat dit toch wel het goedkopere segment providers zijn. Overigens hoeft dit in feite niets af te doen aan de kwaliteit van ADSL internet. Wel bent u met ADSL internet een beetje afhankelijk van de locatie van uw netwerk centrale. Hoe dichterbij deze bij uw woning ligt, hoe beter het signaal zal zijn dat door u kan worden ontvangen en dit komt uiteraard uw internet snelheid zeer ten goede. Woont u wat verder weg, dan heeft u dus de kans dat het signaal minder goed wordt opgepakt en dat uw internet snelheid daarom een stuk lager uitvalt dan de maximaal haalbare snelheid.

Glasvezel internet

Met glasvezel internet bent u verzekerd van snel internet. Net als bij kabel internet is glasvezel ook zeer betrouwbaar en hiermee zult u ook goed in staat zijn de maximaal haalbare snelheden te evenaren. Nadeel van glasvezel is dat dit in veel regio’s niet beschikbaar is en dat u er daarom ook geen gebruik van kunt maken. Mocht u er wel gebruik van kunnen maken, dan is het goede nieuws dat steeds meer providers goede aanbiedingen hebben omtrent glasvezel internet waar u van gebruik zou kunnen maken.