Onbeperkt bellen - Alles in 1 pakket

Voor sommige providers geldt u onbeperkt kunt bellen naar mede klanten van deze provider. Een van die providers die dit bijvoorbeeld doet is Tele2. Als iemand in uw sociale omgeving dus ook klant is bij Tele2 kunnen jullie gratis naar elkaar bellen. Dit kan zeker een leuke bijkomstigheid zijn en als u onderling veel belt met bepaalde personen kan het ook zeker lonen om met dezelfde provider in zee te gaan.

Dit is natuurlijk een leuk extra’tje, maar het is ook zeker belangrijk om niet de beltarieven die gelden voor andere gesprekken in de gaten te houden. Niet iedereen zal bij dezelfde provider als u zitten, dus u zult ook wel eens moeten gaan betalen voor een telefoontje. Het is dan natuurlijk belangrijk dat dit niet teveel is. U kunt wel onderling kosteloos bellen naar mensen die ook zitten aangesloten bij dezelfde provider als u, maar als daar tegenover staat dat u 20 cent (we noemen maar wat) per minuut moet betalen voor elk andere telefoontje is het alsnog niet bepaald rendabel.

Voor het bellen naar vaste nummer zijn XS4All en Online (respectievelijk 3 en 4 cent per minuut) de goedkoopste providers. Het duurste beltarief voor vaste nummers is 9 cent per minuut. Dit geldt voor providers Tele2, KPN, Telfort en CanalDigitaal.

Voor wat betreft mobiele nummers is Ziggo het goedkoopst met slechts een tarief van 8 cent per minuut. Het duurste tarief voor bellen naar mobiele nummers is in handen van Online met 17 cent per minuut. Ga dus bij uzelf na waar u persoonlijk het meest gebruik van maakt, want u ziet dat de tarieven toch een behoorlijk eind uit elkaar liggen.