Klantenservice - Alles in 1 pakket

De manier waarop u in contact kunt komen met de klantenservice van uw provider is de afgelopen tijd flink veranderd. Uiteraard kunt u nog steeds op de ‘ouderwetse’ manier gewoon bellen naar uw provider voor vragen over bijvoorbeeld uw alles in 1 pakket, maar er zijn tegenwoordig heel wat manieren bij gekomen waarop u in contact kunt komen.

Een van de mogelijkheden waarop u contact kunt maken is via een live chat. Dit is een ontzettend snelle manier om antwoord te vinden op uw vragen, aangezien u vaak meteen te woord wordt gestaan via een chatgesprek.

Wist u trouwens dat u in de meeste gevallen niet eens contact hoeft te zoeken met uw provider? De meeste providers hebben op hun website namelijk een ‘Veelgestelde vragen’ afdeling, waarbij een aantal van de meest gestelde vragen onder elkaar zijn gezet met de antwoorden. Als u met een vraag over een bepaald probleem zit is de kans ruim aanwezig dat iemand anders u al eens is voorgegaan met ditzelfde probleem. Vandaar dat providers een apart vragen gedeelte op hun website hebben. Het is zeker handig om deze eerst even door te lezen als u met een vraag zit, want de kans is groot dat het antwoord dat u zoekt hier al tussen staat.

Ook wordt er buiten de websites van providers natuurlijk actief over problemen gepraat die mensen ervaren met hun provider. Zo’n website wordt een forum genoemd. Er zijn diverse fora die zijn toegewijd en dit onderwerp en waar mensen hun problemen bespreken en waar naar oplossingen wordt gezocht. Dit is een beetje een omweg, maar u kunt op fora zeker interessante informatie tegenkomen. Er wordt regelmatig positieve, maar ook negatieve feedback over providers gegeven. Dat kan ook voor u interessant zijn.

Als uw vraag geen haast heeft kunt u er ook voor kiezen om gewoon een e-mail te sturen naar uw provider. Vaak wordt hier dan binnen 1 of 2 werkdagen op gereageerd. Nu de wereld in de ban is van social media kunnen ook de provider niet achterblijven. Dat betekent dat u ook in contact kunt komen met uw provider via Twitter. Door simpelweg een tweet te sturen naar de twitteraccount van uw provider kunt u al binnen een paar uur uw antwoord hebben. Toch is dan een live chat misschien een betere optie.