Internetsnelheid - Alles in 1 pakket

De internetsnelheid die door de provider van het alles in 1 pakket wordt vermeldt is de maximaal haalbare snelheid. De maximale snelheid biedt nog geen garantie dat u ook daadwerkelijk die snelheid zult halen. Uiteraard moet u zich in eerste instantie afvragen met welke internetsnelheid u tevreden zou zijn. Op basis daarvan kunt u beginnen met het uitkiezen van uw alles in 1 pakket.

Een gemiddelde internetsnelheid ligt zo rond de 20 MB/s. Gebruikt u internet dus op een gemiddelde manier, dan volstaat deze snelheid voor u. Wat bedoelen we precies met gemiddeld gebruik denkt u? Normaal gebruik betekent dat u niet buitengewoon veel download en dat u het internet niet continue gebruikt voor gamen. Doet u dit namelijk wel, dan kan 20 MB/s zeker als een te lage snelheid ervaren worden en raden we aan om voor een hogere snelheid (vanaf 50 MB/s te kiezen).

Zoals gezegd, de snelheid die een provider aangeeft als maximaal haalbare snelheid hoeft niet de snelheid te zijn die u ook daadwerkelijk ervaart. Vooral met ADSL internet zal dit het geval zijn. Met ADSL internet krijgt u namelijk het signaal via de wijkcentrale. Waar de wijkcentrale ligt ten opzichte van uw huis kan invloed hebben op de internetsnelheid die u behaalt. Uiteraard kunnen providers u dit van tevoren vertellen als u daarover contact met hun opneemt.

Uiteraard werkt internet via de kabel het best. Dit is namelijk de meest betrouwbare vorm en hiermee blijft uw internetsnelheid over het algemeen gewaarborgd. Dankzij de kabel is het signaal namelijk zeer constant en is de kans dat deze afzwakt nihil.

Maakt u thuis gebruik van wifi? Zorg dan voor een router die een sterk signaal afgeeft. Goede routers zijn over het algemeen wat duurder, maar dat is zeker de investering waard. Als u namelijk bijvoorbeeld via uw tablet op het wifi netwerk wilt en u heeft een slechte router, dan zult u weinig signaal oppikken en daardoor dus een trage internetverbinding ervaren.