Interactieve TV - Alles in 1 pakket

Tegen vindt u bijna bij elk alles in 1 pakket interactieve TV. Maar wat is nou precies het verschil tussen interactieve TV en zijn voorganger digitale TV? Is het voor u nog steeds rendabel om voor digitale TV te kijken of kunt u beter gewoon direct voor interactieve TV kiezen?

Het verschil tussen digitale TV en interactieve TV

Met interactieve TV heeft u zoveel meer mogelijkheden dan met digitale TV, dat houdt u niet voor mogelijk. We zullen even opnoemen wat u allemaal met interactieve TV kunt wat met digitale TV niet mogelijk is.

Met interactieve TV kunt u bijvoorbeeld programma’s live opnemen en u kunt ook de programma’s live pauzeren. Dus als u tijdens een voetbalwedstrijd plotseling ergens naartoe moet kunt u de wedstrijd gewoon pauzeren en deze direct verder kijken zodra u weer thuis bent. Maar dat is uiteraard niet alles wat u met interactieve TV kunt.

U kunt bijvoorbeeld ook gewoon via uw televisie de complete TV-gids bekijken. Daarnaast kunt u programma’s uit de TV-gids selecteren en een herinnering plaatsen zodat u niet vergeet dit programma te kijken of op te nemen. Uiteraard heeft u met interactieve TV ook de beschikking over ‘Programma gemist’ en kunt u dus programma’s die al uitgezonden zijn opnieuw bekijken. Het is afhankelijk van het alles in 1 pakket dat u kiest tot hoe ver u programma’s terug kunt kijken.

Als er niks op televisie komt kunt u er ook voor kiezen om een film te gaan kijken. Via interactieve TV krijgt u toegang tot een groot aantal films waaruit u kunt kiezen. Tegen een kleine vergoeding (meestal een paar euro) kunt u dan de film direct bekijken op uw televisie. Zo hoeft u niet de deur uit.

Op de vraag of het nog rendabel is om voor digitale TV te kiezen in deze tijd kunt u volgens ons zelf ook het antwoord bedenken als u leest wat de mogelijkheden allemaal zijn met interactieve TV. De gemakken van interactieve TV zijn zo groot dat het verder geen uitleg meer behoeft.