Aansluitkosten - Alles in 1 pakket

Bij sommige providers dient u aansluitkosten te betalen om uw alles in 1 pakket aan te sluiten bij u thuis. U ziet de aansluitkosten ook op de hoofdpagina waar we de alles in 1 pakketten vergelijken met elkaar. Een aantal providers doet het gratis, een aantal providers doet het voor een bedrag zo rond de 30 euro en dan zijn er nog 2 providers (XS4All en CanalDigitaal) die tussen de 70 en 80 euro vragen voor het aansluiten van uw pakket.

Aansluitkosten zijn eenmalige kosten en we raden dan ook zeker af om hier uw keuze op te baseren. Hoge aansluitkosten en prima maandelijkse lasten zijn ook gewoon goed natuurlijk. Het is ook maar net wat u zoekt in een alles in 1 pakket. U moet het sowieso nooit laten afhangen van aansluitkosten.

Buiten het feit dat er voor het aansluiten van uw pakket soms dus kosten in rekening worden gebracht zijn er nog een paar zaken waar kosten voor in rekening kunnen worden gebracht. We hebben het hier namelijk over de modem die u dient te gebruiken om op internet te kunnen en we hebben het over het behoud van uw huidige telefoonnummer indien u dat wenst.

Allereerst de modem. Deze is bij alle provider geheel gratis te gebruiken. Houd er rekening mee dat deze vaak wel in bruikleen is en bij afloop van het abonnement wel weer dient te worden opgestuurd naar de provider. Ondanks dat de modem bij alle providers gratis is heeft UPC een net iets andere regel. Zij vragen namelijk een borg van 45 euro. U dient dus 45 euro te betalen voor de modem. Als u ooit weg gaat bij UPC kunt u de modem terug inleveren en krijgt u het bedrag aan borg weer netjes terug. Zo hebben zij de zekerheid dat u ook daadwerkelijk de modem zult terugsturen.

Over het behoud van uw huidige telefoonnummer kunnen we ook zeggen dat hier door bijna geen provider kosten voor in rekening worden gebracht. We zeggen bijna, omdat XS4All dit wel doet. Voor het eenmalige bedrag van €10,16 kunt u uw huidige telefoonnummer meenemen naar XS4All.